عادات بد در مطالعه
۶ عادت بدی که در مطالعه باید از آنها دوری کرد
آیا شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که دائم مشغول مطالعه هستند، اما نتایج خوبی نمی گیرند؟ شاید علت را بتوان در یکی از موارد زیر جستجو کرد:
۱.عقب انداختن کارها
یکی از اشتباه ترین روشهای درس خواندن،مکرر به تعویق انداختن آن است و شاید فکر کنید یک شبه می توانید ره صدساله را بروید. اما شب امتحانی درس خواندن هیچ کمکی به شما در کنکور نخواهد کرد و مطالب فقط وارد حافظه کوتاه مدت شما میشود. اما غافل از آن که لازمه موفقیت در کنکور، ذخیره اطلاعات در حافظه بلندمدت شماست و این امر جز با پیوسته درس خواندن، ممکن نخواهد شد.
۲.در طول شب درس خواندن به جای خوابیدن
کمبود خواب آثار بسیار مخربی بر سلامت جسم و روان شما خواهد داشت و باعث میشود که در طول روز انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه و یادگیری مطالب جدید را نداشته باشید. حتی شاید فکر کنید که بتوانید تمام شب با نوشابههای انرژی زا و کافئین با بازده بالا بیدار بمانید، اما این عادت در طولانی مدت موثر نخواهد بود. اتفاقا باید بدانید که خواب کافی و عمیق به قدرت حافظه شما کمک می کند و باعث می شود فرآیند یادگیری راحت تر در مغزتان رخ بدهد.
۳.مطالعه بدون حواس پرتی
شاید سخت باشد، اما سعی کنید در هنگام درس خواندنْ گوشی خود را در جایی دور از محل مطالعهتان قرار بدهید. هم چنین گوش دادن به موسیقی با کلام باعث حواسپرتی شما میشود و بهتر است در هنگام درس خواندن، اصلا به موسیقی گوش ندهید یا از موسیقی بیکلام استفاده کنید.
۴.مطالعه در مکان اشتباه
درس خواندن در تخت خواب شاید در نگاه اول بسیار راحت به نظر برسد، اما چون مغز شما آن مکان را به عنوان محل خواب شناخته است، ممکن است پس از مدتی احساس خواب آلودگی کنید. سعی کنید مکانی را در خانه به عنوان محل مطالعه خود آماده کنید و آن را خالی از عوامل حواس پرتکن کنید یا به کتابخانه بروید.
۵.درس خواندن با افراد اشتباه
شاید فکرکنید که بهتر است تعدادی از دوستانتان را به بهانه درس خواندن به خانه خود دعوت کنید. اما احتمال دارد که به جای درس خواندن، مشغول بازی و تعریف و خاطره بازی شوید. باید توجه کنید که فقط بعضی از دوستانتان که بسیار بر درس خواندن متمرکز هستند، افراد خوبی برای مطالعه گروهی هستند و در غیر این صورت انفرادی درس خواندن، کار عاقلانه تری است.
۶.نداشتن برنامه مطالعاتی مناسب
در پایان روز ممکن است بسیاری از عادتهای اشتباه شما منوط به این مسئله باشد که در ابتدای امر برنامه مطالعاتی مناسبی نداشته اید. پیشنهاد میکنیم که یک برنامه دقیق با اهداف و تاریخهای مشخص، برای خود تعیین کنید و طبق آن پیش بروید. پس به جای بیشتر درس خواندن، هوشیارانه درس بخوانید.
ارسال نظر و دیدگاه
جهت ثبت نظر و دیدگاه خود ابتدا وارد سایت شوید
نظرات (0)