روش مطالعه ادبیات
چگونه موثر ادبیات بخوانیم؟
هرسال کنکور سراسری، با ۲۵ تست ادبیات آغاز میشود که تاثیر به سزایی در روحیهی داوطلب خواهد داشت. هم چنین ضریب۴ آن باعث شده تا نقش تعیین کنندهای در نتیجه آزمون داشته باشد. تستهای این درس به پنج مبحث کلی تقسیم می شود، پس خواندن ادبیات نیز باید مبحثی باشد و درس به درس خواندنش کمکی نخواهد کرد. در ادامه با مباحث مختلف و بهترین روش مطالعه هرکدام آشنا می شویم.
۱.قرابت معنایی
این بخش با ۹ تست، بیشترین بودجه را در بین مباحث تستهای ادبیات دارد و تنها راه فائق شدن بر آنها تستزنی فراوان و فهمیدن درست صورت سوال و گزینههاست تا بتوانید در حل صحیح تستها مهارت پیدا کنید.
۲.زبان فارسی
این بخش دارای ۵ تست در کنکور است. برای کسب مهارت در آن میتوانید در ابتدا موضوعات مختلف مثل واج، تکواژ و واژه ها و ... را از روی کتاب درسی به خوبی یاد بگیرید و سپس تستهای مربوط به آن را بزنید.
۳. آرایههای ادبی
هرساله از این بخش فنی ۳ تست در کنکور وجود دارد. سعی کنید در ابتدا تک تک آرایهها را با توضیح کامل و مثالهای مختلف یاد بگیرید و بعد از آن تا میتوانید تست بزنید تا میزان مهارت خود را بسنجید.
۴.لغت و املا
این مبحث حفظی دارای ۵ تست در کنکور است و موثرترین راه برای یادگیری آن، مرور و مطالعهی مداوم است. به این صورت که بایستی واژههای لیست آخر کتاب درسی به همراه تمام معانی هر واژه، ضرب المثلها و اصطلاحات را به خوبی یاد بگیرید. همچنین پس از تست زدن، تمام لغات غیر ستاره داری که در کنکورهای سالهای قبل آمده را در یک دفترچه یادداشت کنید و بارها مرورشان کنید.
۵.تاریخ ادبیات
از این بخش حفظی۳ تست در کنکور می آید. بهتر است از همین الان دفتری تهیه کنید و از روی کتاب درسی نام تمام نویسندگانی که در کتاب از آنها یاد شده به همراه آثارشان و دیگر اطلاعات مربوطه را در آن بنویسید و در زمانهای متفاوت، بارها مرورشان کنید.
چند نکته:
الف) در هربار مطالعه ادبیات، فقط یک مبحث را بخوانید و سپس تستهای مربوط به همان را بزنید.
ب) حتما زمانی را صرف تجزیه و تحلیل سوالات به کمک پاسخ نامه تشریحی کنید.
ج) در سه مبحث اولیه بیشتر وقت خود را صرف تستزنی و در دو مبحث آخری، بیشتر زمان را صرف مرور چندباره کنید.
د) بهتر است *خودتان* از هرمبحث، خلاصهای جامع تهیه کنید.
ارسال نظر و دیدگاه
جهت ثبت نظر و دیدگاه خود ابتدا وارد سایت شوید
نظرات (0)